Let hierop bij het boeken van een all inclusive vakantie

Er zijn wat all-inclusive valkuilen waar je mee te maken kunt krijgen. Het allerbelangrijkste is om een duidelijk overzicht te hebben van wat wel en niet inbegrepen is tijdens je vakantie. Vaak is daar onduidelijkheid over. Het zit hem soms vooral in wat de diverse aanbieders NIET melden in hun brochures en websites. Ze zijn er dol op om vooral te vermelden wat je WEL krijgt, waardoor het je niet direct op zal vallen als je voor bepaalde zaken bij moet betalen. Als er onduidelijkheid is dan kun je kijken wat er op de officiële website van het hotel zelf beschreven staat. Soms kun je uit externe sites ook wat meer informatie halen. Een goede voorbereiding kan in veel, maar niet alle gevallen voorkomen dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. Op deze pagina worden een aantal gevallen beschreven van mogelijke misverstanden die kunnen ontstaan.

Alcoholische dranken

Voor iemand die geen frequente rumdrinker is zal het waarschijnlijk niet uitmaken of er Bacardi, Havana Club of een ander merk geschonken wordt. Wie wel een echte voorkeur heeft die zal ervan balen als er alleen maar goedkopere en/of onbekendere rum geschonken wordt. Of dat er wel merk-rum is maar dat je er specifiek om moet vragen of er voor bij moet betalen. Hetzelfde geldt uiteraard voor whisky, gin, cognac etc. Helaas is het meestal niet duidelijk op het moment dat je gaat boeken welke merken er geschonken worden en of je bij moet betalen voor de ‘betere’ merken. Wil je het echt weten dan kun je contact opnemen met het hotel of op internet kijken wat er over het hotel geschreven staat.

Cola

Voor iemand die niet geregeld cola drinkt, zal het worst zijn, maar voor de cola addict is er vaak slechts één merk cola: Coca-Cola. Een binnen Nederland aanzienlijk kleinere groep geeft de voorkeur aan Pepsi Cola of aan een andere merk. Vanuit kostenbesparend oogpunt maak je soms wel eens mee dat er in een all-inclusive hotel andere cola geschonken wordt dan Coca Cola of Pepsi. Voor sommigen maakt dit niets uit, maar voor een vrij grote groep wel.

Fooien

Hoeveel fooi moet ik geven?” is een vraag die veel toeristen zichzelf stellen tijdens vakanties. Of de vraag of een fooi eigenlijk helemaal wel moet. In een all-inclusive hotel is de fooi inbegrepen, ook in landen waar normaal gesproken fooien van 10 tot 20% over de eindrekening gebruikelijk zijn. Vergis je echter niet, juist door in een all-inclusive hotel wél een fooi te geven onderscheid je je van gasten die dat niet doen. Amerikanen en Canadezen zie je dit massaal doen in de Cariben, omdat ze het gewend zijn. De obers zien op die manier al snel het verschil tussen Europese en Amerikaanse toeristen. Als je wilt dat de obers net wat sneller lopen voor je en onthouden wat je favoriete drankjes zijn, geef ze dan wel een tip (fooi). Enkele keren per dag een dollar (of gelijkwaardig) toestoppen zorgt er in de regel voor dat je een prima vakantie hebt.