Wat is Soft All Inclusive?

Bij Soft All Inclusive is er sprake van een all inclusive formule waarbij alcoholische dranken niet inbegrepen zijn. Als gast heb je naast de drie maaltijden per dag recht op water en frisdrank. Warme dranken zoals koffie en thee zijn bij het ontbijt wel inbegrepen. Of er op andere momenten van de dag gratis thee of koffie ter beschikking gesteld wordt, verschilt per accommodatie. Eigenlijk is Soft All Inclusive in veel gevallen niet meer dan een veredeld vol pension.

Soft all inclusive wordt vooral toegepast in hotels waar oorspronkelijk alleen van de verzorgingsniveaus logies, logies + ontbijt, half pension en vol pension toegepast werden. Door wat frisdrank en water toe te voegen probeert men de toeristen te lokken die op zoek zijn naar een all-inclusive vakantie. In het geval dat je niet of zelden alcohol drinkt kan een Soft All Inclusive hotel de moeite waard zijn. De prijs voor de duurdere alcoholische dranken zitten immers niet in de prijs ingecalculeerd waardoor het hotel de prijzen relatief laag kan houden.

Wat is meestal inbegrepen?

In theorie heb je in een hotel of vakantiedorp waar een all-inclusive concept gehanteerd wordt geen geld nodig. Als het goed is zijn de volgende zaken inbegrepen in je vakantie:
– ontbijt inclusief niet-alcoholische drankjes
– lunch inclusief niet-alcoholische drankjes
– diner inclusief niet-alcoholische drankjes
– niet-alcoholische dranken tussendoor
– gebruik maken van zwembad en/of strand inclusief zonnebedjes, parasols en badlakens
– gebruik maken van faciliteiten zoals gym en spa (indien aanwezig)
– entertainment overdag en ’s avonds (indien aanwezig)
– fooien (meer info op de pagina “let op!“)

Soms inbegrepen

Een aantal zaken zitten soms wel en soms niet inbegrepen in je all-inclusive pakket:
– internetverbinding op openbare plekken
– internetverbinding in je kamer
– gebruik van kano’s, snorkelspullen en andere spullen
– gebruik van fietsen
– introductieduikles in het zwembad
– snacks tussendoor
– frisdranken en/of water in de minibar op je kamer

Zelden of niet inbegrepen

Bij een hotel dat Soft All Inclusive aanbiedt moet je voor veel zaken gewoon betalen. Uiteraard vallen hier alcoholische dranken onder, waaronder soms ook bier en wijn.

Buffet of a-la-carte eten?

Het eten in all-inclusive hotels wordt meestal in de vorm van een buffet aangeboden. Een aantal hotels biedt ook één of meerdere a-la-carte-restaurants aan. In deze restaurants kun je zelf je gerechten van een kaart kiezen en wordt je aan tafel bediend. Soms moet je voor een diner in een a-la-carte-restaurant bijbetalen. Niet zelden is er een beperking van het aantal keren per week (of verblijf) dat je a-la-carte mag eten. Vrijwel altijd moet je het vooraf reserveren.